PETRINJA - Ljubomir Čučić dobio je 42 dana uvjetne kazne zbog nanošenja duševnih boli, presudio je Prekršajni sud u Petrinji, prenosi Index.hr.

Čučić je dobio 10 dana zatvora jer je osobi s kojom ima djecu prouzročio fizičke boli i osjećaj straha, a 40 dana zatvora jer je kćerima uskratio komunikaciju s majkom.

Jedinstvena kazna objedinjena je u 42 dana zatvora uvjetno na godinu dana. Dakle, ako u idućih godinu dana ne počini isti prekršaj nekadašnji hrvatski diplomat neće morati u zatvor.Protiv odvjetnice Nataše Pifar-Mihelić, koju se teretilo također za sprječavanje kontakta majke Magali Boers s kćerima, postupak je obustavljen.
 
Sudac Stevo Bunčić tri je tjedna razmatrao slučaj, nakon čega je obrazložio riječima kako nema opravdanja za ono što je Čučić učinio u traženju pravde, kako je tvrdila njegova obrana, te zbog nepovjerenja u rad nadležnih tijela u Hrvatskoj.

Idućeg tjedna na Općinskom sudu u Sisku nastavlja se kazneni postupak protiv Čučića, Nataše Pifar-Mihelić te Marijane Pekas koja je djevojčice skrivala u svom stanu.