ŠIBENIK - Bivši vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Dražen Slavica, osumnjičen da je zbog više propusta odgovoran za kornatsku tragediju, pušten je iz pritvora odlukom županijskog istražnog suca Branka Ivića.

Ivić je odluku donio nakon što je ispitan i posljednji svjedok kornatske tragedije na kojeg bi, kako se smatralo, Slavica mogao utjecati.

- Danas su prestali svi razlozi za daljnjim boravkom okrivljenog Slavice u pritvoru jer mu je bio određen upravo zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, rekao je Ivić.
Dražen Slavica pritvor je napustio nešto prije 16 sati, no iako su ga na izlazu iz Istražnog zatvora čekali brojni novinari i fotoreporteri, nije bio raspoložen za izjave.
Slavičin odvjetnik Mladen Bukovac izrazio je zadovoljstvo što je njegovu branjeniku nakon gotovo dva mjeseca ukinut pritvor.

- Dražen Slavica sada želi biti sa svojom obitelji i moli da ga se barem nekoliko dana ostavi da se odmori u miru, rekao je Bukovac. Dodao je kako se nada da optužnica protiv Dražena Slavice neće biti ni podignuta.