Ukoliko dođe do velike koalicije, od četrnaest ministarstava čak devet bi pripalo južnjacima. Od 'velikih' imena bez fotelja će ostati Linić, Antunović, Kosor, Kalmeta, Šeks i Picula.
Iako iz dviju najjačih stranaka uporno opovrgavaju veliku koaliciju, sve češća medijska nagađanja o njoj potaknula su na kalkulacije kako bi Ivo Sanader i Zoran Milanović podijelili ministarske funkcije.

Slobodna Dalmacija i Večernji list, pozivajući se na upućene u političke kuloare, objavili su gotovo identičan sastav nove vlade koju bi obilježio dvojni mandat.

Supervlada bi trajala tri godine, do ulaska Hrvatske u EU krajem 2010. Prvu godinu i pol Banske dvore bi vodio šef stranke koji na izborima osvoji manji broj glasova, a drugi dio mandata onaj tko na izborima 25. studenoga osvoji veći broj zastupničkih mandata. Moguće je, piše Slobodna, da se Sanader i Milanović dogovore da dok jedan bude premijer, drugi bude predsjednik Sabora.

U slučaju velike koalicije Ljubi Jurčiću bi pripalo utješno mjesto potpredsjednika Vlade za gospodarstvo, a drugo potpredsjedničko mjesto za društvene djelatnosti novopečenom HDZ-ovcu Draganu Primorcu.

Ministarstvo financija vodio bi aktualni ministar Ivan Šuker, diplomaciju SDP-ovac Neven Mimica, dok bi mladi Sanaderov lav Gordan Jandroković vodio Ministarstvo europskih integracija.

Splićanima, kojih bi bilo čak šest u supervladi, Ranku Ostojiću i Branku Grčiću pripalo bi Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno Ministarstvo gospodarstva. Donedavni Hajdukov predsjednik Branko Grgić vodio bi Ministarstvo turizma, mora, prometa i razvitka.

Premijerov splitski prijatelj Jerko Rošin bio bi prvi čovjek u Ministarstvu graditeljstva, a Sinjanin Ante Kotromanović u Ministarstvu branitelja. Ministarstvo obrane vodio bi general Krešimir Ćosić.

Ivi Josipoviću pripao bi resor pravosuđa, Rajku Ostojiću zdravstva, a Gvozdenu Flegi obrazovanje.
Aktualni ministar kulture Bože Biškupić i ministar poljoprivrede Petar Čobanković i dalje bi vodili svoje resore.