ZADAR - Današnjim danom na javni uvid su stavljeni detaljni planovi uređenja ex kamenoloma Put i plan zone Vrilo. Izrađivač oba plana je tvrtka ACES, a naručitelj Grad Zadar. Za sad nepoznati investitori prema tim planovima namjeravaju graditi novu trgovačku zonu na sjevernom ulazu u Zadar.

Nakon sanacije zapuštenog kamenoloma gradit će se trgovački velecentar. Taj je prostor u stečaju tvrtke Put prije dvije godine, preko tvrtke Vrkić promet, kupio na licitaciji Reno Sinovčić.

Na lokaciji sadašnje veletržnice uz Jadransku magistralu planom je određeno da se gradi trgovački centar, koji će svojim dimenzijama biti veći od Trgovačkog centra Relja. Novi centar planiran je na 79 000 metara četvornih. Uz njega će se gradit trgovina austrijske kuće Obi koja prodaje kućne potrepštine i alate. Na toj lokaciji predviđeno je 1 200 parkirnih mjesta, od koji će polovica biti u podzemnoj garaži.

Javna rasprava za te planove, koje će zainteresiranima pojasniti izrađivači plana, održat će se 19. prosinca u Gradskoj vijećnici.