ZADAR - Iz zadarskog HSP-a nema najava o tome tko će na mjestu dožupana zamijeniti Danijela Kotlara. Kotlar je prije desetak dana najavio kako će, zbog neslaganja s politikom Ante Đapića, staviti stranci na raspolaganje mandat dožupana i potom izići iz stranke.

Učiniti će to kada u prilici konstituiranja Hrvatskog sabora župan Ivo Grbić prihvati saborski mandat i podnese ostavku na mjesto župana što je čin kojim čitavo Poglavarstvo ostaje u ostavci do izbora novog župana.

- Stanje u stranci je puno bolje nego što se mislilo. Mi smo polučili jako loše rezultate, imali smo problema u stranci i različitih razmišljanja, što je demokratski i normalno, imali smo različitih istupa u medijima; neki su prešli granicu, neki ne. Imali smo jedno kratko vrijeme ostavku predsjednika i predsjedništva, ali sad vidimo da je povlačenje tih ostavki bilo opravdano, jer stranku ne vodi ulica nego stranka, i vodstvo stranke mora voditi stranku do izbora novog predsjednika i novog predsjedništva. Imali smo u medijima napisa da se stranka raspada i da ne cvjetaju ruže. Naravno da ne cvjetaju nakon ovakvih izbornih rezultata, ali nije istina da se stranka raspada. U cijeloj Zadarskoj županiji bila je raspuštena samo zadarska podružnica, ali je kroz nekoliko dana formirana i u njoj su svi isti ljudi, izuzev Danijela Kotlara koji je puno napravio za stranku i po meni je još uvijek član stranke, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Zadarske županije Ivan Miličević navodeći kako su tijekom jučerašnje sjednice Skupštine Zadarske županije uz Kotlara, ostavke na članstvo u Županijskom poglavarstvu najavili i Jasna Fabijanić, zadužena za pomorstvo i turizam, te za gospodarstvo zadužen Petar Vidov.

- Hoće li dati ostavke na članstvo niti sam ih pitao, niti su mi dali odgovore, to je njihova osobna stvar. Mogu vam samo potvrditi da ćemo, kad dođe vrijeme, mjesta članova u Poglavarstvu, kao i mjesto dožupana kvalitetno riješiti, dodao je Miličević ne želeći, međutim, špekulirati o imenima.

- Moramo sazvati Županijski odbor stanke i Županijsko vijeće. Imamo puno kvalitetnih ljudi bi bili poglavari ili dožupan. Ja nemam mandat sam o tome odlučiti, pa bi bilo neozbiljno da sad prejudiciram tko će biti, kazao je.