ZADAR – Zadar je u petak bio u znaku tradicionalne manifestacije Noć punog miseca koju su i ove godine pohodili brojni Zadrani i turisti.
Na rivi su se na štandovima predstavljala brojna „bodulska" i „vlaška" mjesta.
Gulaš od janjetine, novigradske dagnje, fritule, benkovačka janjetina, salata od hobotnice, lignje i tunjevina samo su neki od specijaliteta koje se moglo vidjeti, ili bolje rečeno kušati, na Festivalu hrane kulture i običaja zadarskog kraja.
Predstavljeni su brojni stari zanati, Farma Dar -mar je i ove godine
dovela magarce koji su po tradiciji bili jedna od najvećih atrakcija.
Večer na glavnoj pozornici obilježio je nastup klapa Kožino, Donat, Uzorita, Bonaca, Intrade i Kontrada. Također su se predstavili gosti iz Mađarske koji su svirali na svojim tradicijskim instrumentima.
Na drugoj pozornici u blizini hotela Zagreb predstavila su se brojna kulturno-umjetnička društva s plesovima i pjesmama karakterističnima upravo za njihova mjesta.
Iako je Mjesec posljednjih godina izostajao s Noći punog miseca, ove je godine počastio goste svojim dolaskom za što je u više navrata dobio i pljesak.
Prava je šteta što su ove godine sa svojim brodovima i specijalitetima izostali Kaljani zbog preklapanja termina s Tunuarom, Kualjskim ribarskim noćima.
“Zeleni i plavi potencijali u Zadarskoj županiji” u sklopu projekta IN4BLUE
Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizirala je danas panel raspravu i radionicu “Zeleni i plavi...
Pročitaj Više