ZADAR- Već od ove jeseni na zadarskom sveučilištu će se upisivati prvi studenti na novom studiju Poslovne informatike kojeg je nedavno odobrio Senat.

Studij se pokreće na Odjelu za ekonomiju gdje je studij menadžmenta najtraženiji među studentima. Program novog studija nije išao na ocjenjivanje Nacionalnom vijeću za visku naobrazbu, niti je dobio dopusnicu resornog ministarstva. To da Senat odlučuje mogućnost je koju daje međuprostor novog zakonska, pojasnio je rektor Ante Uglešić.

Zadarski studenti uglavnom su išli na zagrebački Fakultet elektrotehničke i računarstva, pa je gradska uprava dala veliku podršku osnivanju tog studija u samom Zadru. Tko će biti nositelji novog studija na kadrovski ionako slabom Odjelu ekonomije za sada se ne zna, osim da će se koristi vanjska suradnja.

Studij će se odvijati na Odjelu ekonomije koji koristi prostor bivšeg Studentskog doma u Jazinama dok se ne uredi prostor koji je ugovorom dodijeljen od strane Grada Zadra.

- Radi se o prostoru kojeg u jednom dijelu koristi privatna osnovna škola „Nova", a Sveučilište će dobiti ostatak zgrade koju prvo treba urediti, što će biti teško u ovim kriznim vremenima, kazao je zadarski rektor.

Neslužbeno doznajemo da bi za preuređenje bivšeg vojnog objekta i njegove prilagodbe informatičkom studiju trebalo oko tri milijuna kuna, i da će se taj novac, ako nikako drugačije iznaći iz studentskih školarina.