ZADAR– U saljskom se “Mardešiću” trenutačno ne radi. Razdoblje u kojem nema velikih pritisaka tržišta pa se tempo proizvodnje može usporiti, iskorišteno je za neke zahvate u pogonu za konzerve, objašnjava direktorica jedine tvornice na Dugom otoku Marina Depolo. Oko 70 radnika u pogone će se vratiti već idućeg tjedna.
– Do ožujka će se raditi isključivo konzerve s tunjevinom, srdelama i skušama, a nakon toga dolazi sezona soljenja inćuna koji se, dijelom kao poluproizvod, a dijelom u manjim pakiranjima, plasiraju na tržišta u suradnji s partnerom iz Španjolske.
Nema velikih pritisaka tržišta pa se tempo proizvodnje može usporiti
Riječ je o vrlo kvalitetnoj suradnji – kaže direktorica Depolo i navodi da se lani počelo i s mariniranim inćunima te da će se asortiman takvih proizvoda i dalje širiti. Plan za ovu godinu iznosi oko 600 tona inćuna, a godišnje se i za potrebe konzervi preradi oko 600 tona ribe.
– Ne planiramo povećanje proizvodnje konzervi, a pokušavamo ih što je više moguće plasirati na hrvatsko tržište. U dogovorima smo s trgovačkim tvrtkama s kojima do sada nismo radili kako bi naše konzerve stigle i do manjih prodavaonica, a u velikim centrima u zadnje vrijeme njihova prodaja raste – kaže Marina Depolo.
Najavljuje da će Mardešić i ove godine, u vrijeme pojačane proizvodnje, od ožujka ili travnja do kolovoza, angažirati 20-ak sezonskih radnika. Za njih je, i