ZADAR- Uz već najavljen dnevni red sjednice Senata Sveučilišta u Zadru očekuje se i rasprava o jučerašnjem medijskim optužbama koje je povjesničar Ivo Goldstein izrekao na račun na rektora, s posebice blaćenja zadarskog sveučilišta kojeg je Goldestin proglasio sramotom za zemlju.

U upravi sveučilišta, doznajemo kako će se oni očitovati na konferenciji za novinare koja će se vjerojatno biti u petak.

Senat bi danas trebao dobiti informaciju o pokretanju Sveučilišnog alumnog kluba za koji je zadužen prorektor prof. dr. Vladimir Skračić. - Sva sveučilišta imaju svoje klubove pa ćemo ga i mi osnovati, ali zato će nam trebati najmanje godinu i pol dana. U tom periodu moramo registrirati sve studente u posljednjih 56 godina, pronaći njihove adrese. To doista nije mali posao, kazao je pročelnik.
Na današnjem Senatu donijet će se odluka o pokretanju studija poslovne informatike te primijenjene ekologije u poljoprivredi.
Oba studija pokreću se na jesen, kazala je prorektorica Ana Proroković, s tim da će prva generacija plaćati školarinu, ali će se istodobno od Ministarstva znanosti tražiti potpora, odnosno sufinanciranje programa oba studija.