U više navrata građani su se na internetskim stranicama Grada Zadra žalili na neuređeno područje između ulica Ivana Meštrovića i Miroslava Krleže.

Prije godinu dana Zadarski list pisao je tako o oronuloj i napuštenoj kući ispred koje k tome dvadesetak godina stoji "parkiran" zarđali bager. Kuća i njen okoliš prepuni su smeća i štakora, a područje je navodno i okupljalište narkomana o čemu svjedoče odbačene igle i šprice. Zbog svega toga stanari okolnih zgrada učestalo su se žalili Gradu Zadru iz kojeg su uvijek stizali isti odgovori - teren je u privatnom vlasništvu i tu se ne može ništa. Komunalni redari u više su navrata bili na toj lokaciji i pogledali stanje. No oni su nemoćni s obzirom na to da vlasnik nije suglasan s uređenjem prostora.

Da je trokut između Meštrovićeve i Krležine zaista jedna od kritičnijih točki u gradu, potvrđuje i najnoviji upit na web stranicama Grada. Jedan se građanin, naime, ovoga puta raspitao hoće li se asfaltirati put između dviju ulica koji je za suhog vremena prašnjav, a za kišnog blatnjav i stoga teško prohodan. I ovoga puta iz Grada stiže nepovoljan odgovor - ne postoje uvjeti za saniranje ove staze.

- Problem su ponovno vlasnički odnosi budući da je ta staza u privatnom vlasništvu. I u slučaju da se vlasnici dogovore i sami je asflatiraju, pojavio bi se problem s oborinskom odvodnjom koja na tom dijelu nije riješena, rekla je glasnogovornica Grada Zadra Ivana Dadić, dodavši da bi naoko jednostavno asfaltiranje te staze zahtijevalo puno opsežnih predradnji kao što je otkup privatnih parcela i rješavanje pitanja oborinske odvodnje.