ZADAR- Grad Zadar za organizaciju 7. Svjetskog i europskog foruma Globalnih habitata objavio je posredstvom Poduzetničkog inkubatora javni poziv kojim se traže sponzori za taj skup koji se održava sredinom svibnja na Sveučilištu, a pod pokroviteljstvo Hrvatskog sabora.
Iako svi tvrde kako parlamentarci, koji se na svojim skupovima bave uređenjem i životom u urbanim prostorima, sve sami plaćaju, za organizaciju skupa koji će biti od 18. do 20. svibnja, ipak se traži finacijska podrška sponzora.


Direktor Poduzetničkom inkubatora Perislav Zrilić rekao nam je kako oni, kao gradska tvrtka u ovoj situaciji tehnički odrađuju pripremu za oglašavanje i sponzoriranje na ovom skupu. Do jučer su dobili samo prijavu CEMEX-a, velike meksičke kompanije koja u Hrvatskoj proizvodi cement s tvornicom u Kaštelima i koja dijeli godišnje nagrade za građevinarstvo. Oni su se, naveo je Zrilić, javili za Zlatnog sponzora koji je spreman za taj status na zadarskom skupu izdvojiti 40 tisuća kuna.
Upravo onoliko koliko je dogradonačelnik Dražen Grgurović prije dva mjeseca rekao da će za taj skup trebati novca iz gradskog proračuna.

Grgurović je za Zadarski list izjavio kako će se gradskog proračuna „maksimalno izdvojiti između 30.000 i 50.000 kuna".
- Oni sve plaćaju sami, a Zadar dobiva priliku promovirati svoje turističke potencijale, kao i potencijale obnovljivih izvora energije i resursa poput čiste vode u svim svjetskim medijima, uvjerava zamjenik gradonačelnika Zadra. 


Međutim, Grad Zadar prvi put javnim pozivom i to preko Poduzetničkog inkubatora traži sponzore i oglašivače koji bi našli svoj interes plaćajući oglasni prostor u službenim tiskanim materijalima, na prospektima, promotivnim štandovima, isticanjem logotipa. Postoji i marketinška usluga koja se nudi pod stavkom „ostalo (prema mogućnostima).
Skup će trajati dva dana, očekuje se stotinjak nacionalnih parlamentarca koji će u Zadru govoriti pod sloganom „Dobri zakoni za bolji Habitat" o uravnoteženju okolišnog, ekonomskog i društvenog aspekta ljudskog razvoja.