Đurđica Sumrak, zastupnica HDZ-a, proslavila se prije nepuna dva mjeseca izjavom kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović nasilnik u obitelji koji se ''fizički razračunava sa svojom suprugom''.

 

Njenu političku vjerodostojnost sada je ugrozila činjenica da je njena obitelj u Kumenatu vlasnik čestice od 1.057 četvornih metara, upisane kao maslinik, a na kojoj je bespravno izgrađena prizemna vikendica površine oko 35 četvornih metara. Vikendica, čiji su vlasnici otac i brat Đurđice Sumrak, kao i cijela parcela, smještene su unutar zaštićenog obalnog područja od 100 metara od mora gdje nije dozvoljena gradnja prema Uredbi Vlade o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja mora iz 2004.

Zastupnica Sumrak novinarima Novog lista je poručila da se radi o ''kamp kućici''. Bespravna vikendica Sumrakovih smještena je u hladu guste borove šume, na samo nekoliko desetaka metara od pješčane i šljunčane plaže te je idealno mjesto za odmor. Uz vikendicu je 'priljubljena' kamp-kućica, a na čestici obitelji Sumrak smještena je još jedna mobilna kućica, kao i jedna drvena montažna kuća za koje nije potrebno ishodovati građevinske dozvole.

 

Nema nikakve sumnje da Sumrakovi, a među njima i Đurđica Sumrak, ljeta provode u nelegalnom objektu za koji nije izdana građevinska dozvola, što je potvrdila i potpredsjednica Foruma Seniora SDP-a Hrvatske, Sutjeska Mišak iz Biograda na moru.

''Nevjerojatno da država za Đurđicu Sumrak godišnje bruto izdvaja oko 350 tisuća kuna, a ona toj istoj državi uzvraća odmorom u nelegalnom obiteljskom ljetnikovcu. Biograd na moru je bastion HDZ-a, oni ovdje rade što žele i zato nas ni ne čudi da se obitelj njihove saborske zastupnice odvažila na bespravnu gradnju'', poručila je Mišak.