Ovogodišnji krizmanici Župe sv. Nikole u Crnom su, osim redovite pripreme kroz župnu katehezu, za taj veliki dan u njihovom vjerničkom životu sudjelovali i u drugim aktivnostima koje su se odvijali u župi.

Tako su Božićni koncert "Tisuću glasova" u Jazinama obogatili s prikazom živih jaslica. U župu su sudjelovali u scensko glazbenom prikazu Živih jaslica. Povodom Vojno-redarstvene akcije "Maslenica" organiziran je prigodni programu u kojem su također aktivno sudjelovali.

Zadnje što su pripremili je scensko-glazbeni prikaz susreta Isusa i Samarijanke na Jakovljevu zdencu. Ovaj susret je bio prigoda da okupljeni Samarijanci postave Isusu mnoga pitanja. Isus strpljivu sluša i poučava ih. Cijeli tekst temelji se na poukama koje su zapisane u evanđeljima. Tako se govori o pravednosti, molitvi, braku, rastavi, ljubavi prema bližnjemu, ljubavi prema neprijatelju, o uvjetima koje treba ispuniti da bi bili Isusovi učenici...

Scenski prikaz bio je protkan pjesmama koje su predvodili crkveni pjevači iz Crnoga. Pjevale su se duhovne pjesme koje su poznate kako bi svi nazočni mogli pjevati i uživati kako u scenskom tako i u glazbenom ugođaju. Tako su se čule pjesme Kriste, budi naša radost, Cesta, Mir, pravi mir, Kakav prijatelj je Isus, Ostani s nama, Krist jednom stade na žalu, K'o košuta, Glasnik velikog Kralja...
Nazočni, koji su u velikom broju ispunili dvoranu Doma, izvoditelje, ovogodišnje krizmanike, nagradili su jednim velikim pljeskom. Službeni dio programa je završio s riječima da se ni na višednevnoj duhovnoj obnovi ne čuje toliko evanđeoski citata koliko smo večera čuli u ovom scenskom djelu.

Kako i dolikuje zajedničko druženje nastavljeno je uz razgovor, komentar, pjesmu i prigodnu zakusku.
Osim krizmanika u popunjavanju scene pomogli su i učenici niži razredi osnovne škole.
Vrlo zanimljiv i hvalevrijedan pokuša rada s mladim oko upoznavanja tekstova iz Evanđelja, poručio je njihov župnik don Srećko Petrov.