Savjetovalište za rani razvoj djece - Telefončić, nastalo u sklopu UNICEF-ove akcije Prve tri su najvažnije, otvoreno je u Zagrebu gdje se svakodnevno mogu dobiti informacije i stručni savjeti o skrbi za djecu. Profesionalni tim čine medicinske i patronažne sestre, primalje, psiholozi, socijalni pedagozi i logopedi.

Telefončić je usluga na kojoj će roditelji svakim danom od 7 do 22 sata preko telefona 01 4850555, web-stranice www.telefoncic.hr i e-mail adrese info(_at_)telefoncic.hr moći dobiti stručne, provjerene informacije o svim pitanjima i izazovima vezanima uz trudnoću, porod, dojenje, njegu i brigu oko djeteta i njegov razvoj i komunikaciju, rekla je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović.

Sredstva za njegovo pokretanje prikupljena su donacijama građana i tvrtki i u suradnji s Hrvatskim telekomom. Prostor je osigurao grad Zagreb. Savjetovalište je otvorio ministar zdravlja Rajko Ostojić. Tom je prilikom najavio da će do kraja rujna sva rodilišta u Hrvatskoj morati postati prijatelji djece te da će se u njih posebno ulagati jer je to sastavni dio provođenja populacijske politike.