ZADAR- I dok je najveći europski sajam u Genovi prepolovljen, Biograd boat show je u svom 14. izdanju doživio procvat u prepunoj marini Kornati. 


Odavno je biogradski sajam najveći u Hrvatskoj, a nema sumnje da je je to najveća izložba brodica u Srednjoj i Istočnoj Europi. Zato su se pobrinuli organizatori iz Ilirije: ekipa s direktorom Milanom Šangulinom koja je tiskala katalog na 13 jezika, a pozivnice poslala na 25 tisuća e-mail adresa.
Biograd boat show je iskoračio u digitalnu eru, pa je dobio sajamsku televiziju ima i svoj sajamski radio koji će 20 emisija emitirati uzduž Jadrana, a prvi put će se u 3D ući na 70 sajamskih lokaliteta.


Od ranog jutra sajam je posjećen, a premda se najavljuje loše vrijeme 240 izlagača plovila, sudionici do sad najvećeg kongresnog dijela i posjetitelji koji se očekuju po cijeni ulaznice od 35 kuna (aktualne već 9 godina), nadaju se da će ih kiša zaobići do nedjelje.
Sajam je i mjesto zabave, noćnog provoda, izložbe suvenira i izvornih proizvoda, te promotivne vožnje podmornicom za učenike. 


Formula uspjeha sajma u Biogradu je što imamo kodeks ponašanja s našim izlagačima ,što se cijeli doživljaj odvija u samoj marini a što smo najveća smotra polovnih plovila, kazao je to pred uzvanicima Šangulin. Biograd je nautičko sjedište, istaknuo je to pomoćnik ministra pomorstva Perica Šolić, navodeći da je u Hrvatskoj trenutno registrirano 1 630 charter tvrtki. I baš jučer je bio sastanak nautičkog sektora koji će dati svoje prijedloge kako bi to još uspješniji segment hrvatskog turizma, kojeg treba, kazao je Šolić, što bolje koristiti, ali i znati štiti more.


Sajam je otvorio župan Stipe Zrilić.