Na nedavno održanoj radionici o LEADER pristupu, koju je u srijedu u Trogiru organizirala Europska komisija, LAG "LAURA" istaknut je kao jedan od najboljih LAG-ova u Hrvatskoj.

Voditelj LAG-a "LAURA" Ivan Čupić, pozvan je da održi prezentaciju kao primjer dobrog funkcioniranja LAG-a od 2009. godine do danas. Naziv prezentacije je bio: „Primjeri dobre prakse - Lokalna akcijska grupa "LAURA".
Na radionici je LAG "LAURA" istaknut kao jedan od najboljih LAG-ova u Hrvatskoj, a ujedno i kao jedan od rijetkih koji su spremni za registraciju. "Čast mi je što je upravo LAG "LAURA" istaknut kao primjer dobre prakse i to od strane Europske komisije. Iza ovog uspjeha stoji veliki trud i rad cijelog tima, a ovo je samo potvrda da smo na pravom putu", kazao je voditelj LAG-a Ivan Čupić.

Inače radionica je održana u nazočnosti predstavnika Europske komisije, Europske mreže za ruralni razvoj, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Lokalnih akcijskih grupa i ostalih dionika. Uz Čupića, među ostalima su izlagali i Anna Nowak iz Europske komisije, odjela za agrikulturu i ruralni razvoj, Ivan Ciprijan i Andreja Cakija iz Ministarstva poljoprivrede, Ana Gadže iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Marina Brakalova iz Europske mreže za ruralni razvoj, te predstavnici iz Poljske i Finske, Joanna Gierulska i Petri Rinne. Na radionici je bio prisutan pomoćnik ministra poljoprivrede, Luka Čuljak, koji je održao uvodnu riječ.

LAG Laura je osnovana u svibnju 2009. godine u Biogradu na Moru, te kao takva ima puno iskustva i primjera dobre prakse na tom području. Trenutno broji 34 člana - 13 jedinica lokalne samouprave (dva grada i jedanaest općina), 14 iz gospodarskog sektora, te sedam iz civilnog sektora.