Tri tisuće lampiona za treći po redu svjetlosni spektakl na zadarskom Forumu, koji će se održati na Valentinovo, pod motom Zaželi ljubav, u petaka organizira udruga Propela. 


Kao i prijašnje dvije godine novac od prodaje lampiona namijenjen je za humanitarne svrhe. Udruga katoličkih medicinskih sestara i tehničara preusmjerit će ih za potrebe osoba s invaliditetom. 


Predsjednica te udruge, časna sestra Melhiora kazala je kako se radi o mladima ljudima za koje su i prošlog tjedna organizirali koncert da bi im pomogli.
- Najstarija osoba još nema 30 godina. Potrebna su im i medicinska pomagala, česti odlasci kod liječnik. Oni moraju odlaziti u Zagreb na terapije i mi im želimo financijski pomoć, rekla je na konferenciji za novinare.
U ime Propele Neven Stojaković najavio je program događanja koji će na prostoru Foruma započeti već u 18 sati, a vodit će ga Ana Marušić. Glazbu će puštati DJ Domagoj, živo će svirati Black Coffee, te će uz pjevačicu Martine Thomas, spektakl dosegnuti svoj vrhunac u 20 sati kada će se lampioni u ime ljubavi pustiti u zrak.