Iz Narodnog muzeja javljaju da se zbog iznimnog interesa javnosti trajanje izložbe "Zmije - opasna ljepota" produljuje do 21. rujna. Izložbu je u tri mjeseca posjetilo preko 8500 posjetitelja.

Tvrtka „Reptiles nest" iz Tržiča u Sloveniji, posjeduje jednu od najraznolikijih zbirki živih zmija na svijetu. Dio tog jedinstvenog i egzotičnog svijeta ovom izložbom predstavljaju u Zadru. Izložba je do sada putovala u više gradova i poznata je po kvaliteti i sigurnosti jer se sve životinje nalaze u sigurnosnim drvenim nastambama, terarijima, opremljenim debelim laminiranim staklom. U terarijima je prikazan prirodni okoliš u kojem zmija živi i u kojem se najbolje osjeća. Nastambe su opremljene detaljnim info-pločama na kojima se mogu pročitati osnovni podaci o pojednoj vrsti. Na izložbi se može vidjeti i pet informativnih panoa s osnovnim podacima o zmijama.

Izložba je organizirana za sve one posjetitelje koji vole prirodu i žele vidjeti teme vezane uz nju, a takvih sadržaja je u gradu Zadru malo.

Cijela je izložba napravljena dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku. Stručni vodiči će kroz izložbu posjetitelje moći aktivno voditi i odgovarati na njihova pitanja na hrvatskom, engleskom i slovenskom jeziku, a imena zmija su prevedena na još nekoliko svjetskih jezika.