Paški sir, koji se već četiri godine izvozi u Ameriku, dospio je i do Los Angelesa.
U jednoj od trgovina čuvenog LA, vidjela ga je naša mlada sugrađana, koja je ponos podijelila s obitelji u Zadru. Cijena mu je u protuvrijednosti američkog dolara 240 kuna po kilogramu.
Nije lako doći do američkog tržišta, gdje se s oznakom globalno tom tržištu treba predstaviti, ali sir s Paga je doista gastronomsko čudo Hrvatske. To dokazuju i brojne nagrade koje paški sirevi osvajaju.
U Paškoj sirani ističu kako im najznačajnija medalja s World Cheese Awardsa u Birminghamu, 2011. godine. Na tom najprestižnijem natjecanju za proizvođače sira; osvojili smo medalje za sva četiri sira koja smo poslali na natjecanje Paški sir izvozi se u Ameriku od 2010. godine ponajviše zahvaljujući tvrtki Forever Cheese koja surađuje s Paškom siranom- najvećim i najstarijim proizvođačem Paškog sira. Nedavno je Pašku siranu posjetila i gospođa Cathy Strange, članica American Cheese Society i Global Cheese buyer za poznati američki maloprodajni lanac Whole Foods u kojima se može kupiti Paški sir. Cathy Strange je jedna od najvećih američkih stručnjakinja za sir koja je u svojoj bogatoj karijeri posjetila veliki broj sirana, a za pogon Paške sirane rekla je da je world class.