Županijsko državno odvjetništvo u Zadru odmah je reagiralo nakon što je policija dan ranije uhvatila muškarca za kojeg se sumnja da je pedofil. Podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 2. Kaznenog zakona, počinjenog na štetu petero djece. (16. 10. 2014.)

Na osnovu prijedloga Županijskog državnog odvjetništva za jednomjesečnim istražnim zatvorom, sudac istrage prihvatio je i odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Jučer je objavljeno kako je zadarska policija uhvatila 47-godišnjaka beskućnika, zbog sumnje u spolno iskorištavanje djece mlađe od 15 godina. 

On je vrbovao petero djece ispred jedne zadarske osnovne škole u širem centru grada. Njegovo ponašanje prijavili su roditelji djece koju je 47-godišnjak pratio.

Oni će, nesumnjivo, biti pozvani za svjedočenje u istrazi protiv 47-godišnjaka koji ima 15-godišnje poznanstvo sa zadarskom policijom, među ostalim i kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.