ZADAR- Sinoć je završeno prvo natjecanje u Lignjolovu u organizaciji Ultra Sonika, trgovine Udica te sportske udruge Zubatac na kojem je sudjelovalo 14 ekipa.

Tri ekipe nisu ulovile niti jednu lignju, objavljeno je u prostorijama JK Uskok, gdje su izmjereni ulovi. Najbolja ekipa u lignjolovu ujedno je ulovila i najdeblju lignju od 298 grama. S ukupno 3.2 kilograma liganja pobjednicima su proglašeni Ivan Horžić, Ante Ražov i Marko Jurjević. Voditelj ekipe Ivan Horžić ima svega 26 godina i rekao nam je kako se bavi poslom s ribom. Najstariji i najpoznatiji ribolovac na Jadranu 78-godišnji Joško Radman nije se libio pitati 26- godišnjeg pobjdnika za način na koji su lovili, pri čemu, kaže, nije ga zanimalo gdje su ulovili lignje za pobjedu.

Nikada nije kasno naučiti kako se majstorski love lignje, što je mnogim građanima koji živ uz more strast, ali i terapija.

Pa su čak dvije ekipe „potegnule" iz Rovinja na Sonikov 1. Lignjolov. Jedan od njih, u sastavu Vladimir Miletić i Zoran Troš, uz domaće pojačanje direktora Nasada Lenka Ugrinića, osvojila je treće mjesto, ulovivši za 1.9 kilograma liganja.

Za drugo mjesto bilo je dovoljno njih dvojica. Karlo Šešelja i Serđo Rimanić imali su ulov od 2.6 kilograma liganja.

U ekipi koja je osvojila nezahvalno četvrto mjesto bila je jedna žena, koja sigurno nije kriva što nisu osvojili medalju. Jer, čak tri muške ekipe ostale su bez ijedne jedne lignjice.

Ali pod geslom glavno je sudjelovati, dogodine se imaju prilike dokazati, kao i neki novi sudionici Lignjolova - ugodnog i korisnog natjecanja koje ima opravdanje samim pogledom na Zadarski kanal gdje se lignje svakodnevno love. Pa nek se zna tko je u tome najbolji.

REZULTATI NATJECANJA

1. Ivan Horžić, Ante Ražov, Marko Jurjević 3,288 kg + najveća lignja 0,298 kg

2. Karlo Šešelja, Serđo Rimanić 2,676 kg

3. Vladimir Miletić, Alen Peteh, Zoran Trošt 1,976 kg

4. Josip Milin, Lovre Milin, Natali Bukvić 1,716 kg

5. Franko Kotlar, Joško Radman, Tonči Krstić 0,992 kg

6. Duško Novaković, Joško Rokov, Ivan Jukić 0,930 kg

7. Karlo Delija, Roland Meštrović, Marino Prskalo 0,300 kg

8. Boris Grgić. Alžbeta Grgić, Vlado Kais 0,290 kg

9. Ante Čerina, Petar Čerina, Ivan Bulić 0,254 kg

10. Denis Veršić, Sajo Žunić 0,242 kg

11. Luka Miletić, Kristijan Miletić, Ivo Uscio Miletić 0,134 kg

-----------------

12. Zvonimir Šare, Hrvoje Grdović 0,00 kg

12. Hrvoje Grdović, Bartol Grdović , Ivan Jukić 0,00 kg

12. Edo Hrabrov, Zoran Babin, Boris Penezić 0,00 kg

-----------------

izvan konkurencije

Ekipa Udica ............1,882 kg