ZADAR- Turistička zajednica Grada Zadra dat će 10, a Županijska turistička zajednica 50 tisuća kuna za dvije od 10 emisije koje će se u sklopu projekt SAIL HO! CROATIA, prikazati na Nautical Channelu. Radi se o globalnom televizijskom kanalu, specijaliziranom za nautički turizam i morske sportove. Projekt je uoči šestodnevnog snimanja na zadarskom području predstavljen danas u Županijskoj komori Zadar.

Producent projekta, Željko Stuić, koji je sa svojom suprugom Sandrom napravio serijal o TOP 40 turističkih destinacija prikazivan na lokalnim televizijama, pohvalio se danas u Zadru s Vlatkom Pokos koja će na engleskom jeziku voditi i razgovorati u 10 emisija za Nautical Channel. Pokos je na današnjoj prezentaciji bila u ulozi moderatorice, te je osobno zahvalila Stuiću koji ju je angažirao u svojoj producentskoj kući Amali Doare za taj projekt. - Ja sam ponosna apsolventica turističkog menadžmenta i ovo mi je struka, kazala je nekadašnja voditeljica i pjevačica.

Na zadarskom području snimanje će trajati šest dana. Scenarij je pripremljen u TZ Zadarske županije. Direktorica Mihaela Kadija rekla je kako su bili ushićeni onim što su ponudili.  Ali u prezentaciji zadarske nautike nisu predviđeni zadarski vrhunski jedriličari, pa Vlatka Pokos neće imati priliku reći: Zadar je grad u kojem su ponikli najbolji hrvatski jedriličari, nositelji svjetskih i europskih odličja, dobitnici svjetskog Fairplay, koji su jedrili s pobjednikom America s cupa, Francescom de Angelisom i protiv najboljeg svjetskog jedriličara Russell Cutsa...  Jer, zaštitna imena sportskog jedrenja, Fantela, Marenić, Cupać, Kostov, Bašić...  svuda se angažiraju kao brend nautičkog turizma, osim u Zadru.

Ali može se otići u JK Uskok i njih spomenuti, takav je bio odgovor na novinarsko pitanje postavljeno nakon današnje prezentacije.

U njoj su sudjelovali savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, producent i nositelj projekta Željko Stuić, direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija i Channel Manager Nautical Channela Ludovica Anti. Ona je prezentirala svoju televiziju koja se prikazuje u 44 zemlje i ima veliki utjecaj na otkrivanje novih nautičkih destinacija. Hrvatska je dobila svoju priliku, a kako će je iskoristiti vidjet će se krajem ove godine kada počinje prikazivanje prve emisije. Projekt podupire ACI i Hrvatska turistička zajednica.

Na predstavljanju sudjelovali su i pročelnik za turizam Krešimir Laštro te direktor županijske komore, Denis Ikić, koji je iznio podatke o nautičkom turizmu u kojem je zadarsko područje bilo među prvim na Jadranu i razvilo se u jedno od najvećih.