ZADAR- Projekt SAIL HO! CROATIA, predstavit će se danas u Županijskoj komori Zadar.

SAIL HO! CROATIA je serijal o nautičkom turizmu Hrvatske od deset epizoda koji će obuhvatiti cijelu obalu, od Istre do Dubrovnika, a emitirat će se krajem ove i početkom sljedeće godine na Nautical Channelu - jedinom globalnom TV kanalu specijaliziranom za nautički turizam. Svaka epizoda emitirat će se minimalno 15 puta u TV eteru Nautical Channela u čak 44 zemlje svijeta.

Na konferenciji će govoriti potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, producent i nositelj projekta Željko Stuić, direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija i Channel Manager Nautical Channela Ludovica Anti, koja će podrobnije objasniti zašto su za ovaj projekt izabrali upravo Hrvatsku.

TV serijal, koji je putopisno-dokumentarnog žanra, priprema produkcijska kuća Amali Doare, kao vanjska produkcija Nautical Channela, a gledateljima će na zabavan i privlačan način predstaviti 20 hrvatskih destinacija. U svakoj epizodi bit će predstavljene po dvije destinacije, uz sav relevantan turistički sadržaj, osobito onaj atraktivan nautičarima.

Glavni pokrovitelji projekta su Hrvatska turistička zajednica, ACI, TZ Kvarner, TZ Zadarske županije, TZ Šibensko-kninske županije, TZ Splitsko-dalmatinske županije, lokalne turističke zajednice: Opatija, Rijeka, Mali Lošinj, Rab, Zadar, Vodice, Šibenik, Primošten, Rogoznica, Split, Supetar, Orebić i Dubrovnik, a potporu projektu pružila je i Hrvatska gospodarska komora.