ZADAR - Nakon što je Državna komisija za kontrolu javne nabave u ožujku poništila prvi natječaj zbog žalbe jedne građevinske tvrtke, Grad Zadar je objavio ponovljeni natječaj za izvođača radova na Splitskoj ulici.

Procijenjena vrijednost radova je 2.8 milijuna kuna. Iz Odjela za graditeljstvo najavili su kako će radovi, kojima će se Splitska ulica urediti u punom profilu, uključujući raskrižja s Bihaćkom ulicom, započeti ove jeseni.
Na prvi natječaj, objavljen 19. siječnja ove godine javilo se pet izvođača radova, a najpovoljnija ponuda licitirana je na 2.7 milijuna kuna.
Na natječaj se žalila tvrtka Colas Hrvatak iz Varaždina, jer njihova ponuda predana na pisarnicu Gradskog vijeća nije proslijeđena Povjerenstvu javne nabave.
Državna komisija je utvrdila kako je ta tvrtka predala uredno naslovljeno ponudu na pisarnici, gdje je nisu uveli u upisnik o zaprimanju ponuda i dali broj redoslijeda predaje ponuda s kojom su oni na Narodni trg došli u 8.40 sati. Komisija je uvažila njihovu žabu na koju su iz Grada Zadra rekli da nije bila propisno adresirana kuverta.
Povjerenstvo je razmatralo ponude pet tvrtki, među kojima nije bilo Colasa. Bile su to ponude tvrtke TIM iz Benkovca, zadarskog Lavčevića, Vodoinstalacije, Ceste Zadarske županije, te Poduzeća za ceste Split.
Uvjeti ponovljenog natječaj su isti, a hoće li biti isti ponuditelji, nakon što su karte otvorene, znat će se 3. rujna u 14 sati kada je otvaranje ponuda.
U svakom slučaju posao neće biti jednostavan jer se radi o maloj dionici ceste uz koju je položen 110 kW kabel dalekovoda.