ZADAR - Država koja se bez pardona upisala kao vlasnik na Dom mladeži, građen novcima samodoprinosa građana Zadra, najgori je mogući gospodar.

Zorno to pokazuje prostor Šepurina, kojeg je davno zauzela JNA, koristila Hrvatska vojska tijekom rata za specijalnu obuku, a MORH napustio 2008. godine. Prostor, površine milijun četvornih metara, na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Jadranskoj obali, predan je "gospodinu DUDI-ju".

Iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom vjerojatno nitko nije uživo vidio prostor državne sramote o kojoj nitko ne brine. Htjeli su to iz Grada Nina, ali im u DUDI-ju nisu dali. Policija i građani povremeno spriječe krađu metala koja cvate u Šepurinama, kao i u drugim prostorima JNA koja je, znala birati najbolje lokacije. Ovo što je ostalo od Šepurina, kojeg su u MORH-u prije 7 godina proglasili neperspektivnim objektom, više je nego tužno.

Tolika količina razbijenog stakla, smeća, devastacije, zapuštene šume. Kao da netko čeka da tamo izbije požar pa da se brige riješe sve državne službe.

Županijskim prostornim planom u Šepurinama je vojni aerodrom pretvoren u sportski, što bi odgovaralo turističkoj transformaciji tog prostora kojeg su svojedobno htjele tada moćne udružene zadarska tvrtke aerodrom.

Ali Država im nije dala i svojom sporošću dovela je do raspada tvrtke koja je za tu svrhu bila osnovana.

Državna birokracija je spora, ali da toliko kasni za vlastitim riječima, primjer su Šepurine. Prema najavi predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom DUDI-ja Mladena Pejnovića, u listopadu prije godinu dana trebao se raspisati natječaji za imovinu koja ima prednost. Na popisu 100 državnih nekretnina bile su i Šepurine za koje je u prednatječaju bio veliki interes potencijalnih ulagača. Tko bi ih od srama doveo u ovakve Šepurine.