ZADAR- Predstavnici kineske Poly Group, na poziv Zadarske županije u Zadar su stigli zbog potencijalnih projekata ulaganja.

Izaslanstvo iste kineske grupacije bilo je u Zadru prije dva tjedna kada su iza zatvorenih vrata razgovarali s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i resornim ministrom Olegom Butkovićem. Nakon što su Županije poslali priopćenje kako je „riječ je o Kinezima zainteresiranim za ulaganje u dovršetak izgradnje infrastrukture putničko-teretnog terminala luke Gaženica, ali i u druge investicije na području Zadarske županije, a i šire", u medijima su se javili različiti lobisti .

Da je doveo dvije grupe Kineza iz Poly Grupe pohvalio se u Zadarskom listu Mario Redulić, predsjednik Poslovne udruge za kineske investicije u Jugoistočnoj Europi. U Slobodnoj Dalmaciji Rino Jelić u ime nositelja projekta, tvrtke "Jelić inženjering" otkrio je kako su baš oni Kinezima na tom sastanku zatvorenom za javnost predstavili svoj projekt podmorskih tunela.

Bilo kako bilo, Kinezi su danas u Zadru. Uhvatili smo ih na Liburnskoj obali. Fotografirali su Marinu Zadar. Možda bi mogli i u nju uložiti. Kako su doživjeli Gaženicu, nismo uspjeli doznati od nadležnih iz Lučke uprave Zadar unatoč brojnim pozivima na službene brojeve mobitela u petak popodne.