Dhruv Bakerom, britanski MasterChef i zvijezda prvog hrvatskog gastronomskog putopisa Croatia s Finest gostuje u Zadru. U subotu, 16. travnja od 18 do 19 sati sniamt će se nova epizoda serijala.

Specijalna gošća biti će Petra Gerić, chef Zepter Internationala, javnosti poznatija kao natjecateljica hrvatskog MasterChefa, koja će s Bakerom pripremati hrvatska jela.

Croatias Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snima na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije cilj je prikazati hrvatske prirodne ljepote, gastronomsku ponudu i druge zanimljive lokacije i proizvode u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe naše u svijetu.

Do sada je dogovoreno emitiranje emisije u nevjerojatnih 90 zemalja što će do sada biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu ikada, pa tako i grada Zadra, a koje će emitirati National Geographic Channel uključujući Rusiju, Kinu, Japan, Hong Kong, Indiju, Maleziju, Saudijsku Arabiju, Južnu Koreju, Bahrain, Ujedinjene Arapske Emirate pa čak i dio Afrike.

Projekt Croatia s Finest pod pokroviteljstvom je hrvatskog Ministarstva turizma.

O Dhruv Bakeru:

Od početka njegove karijere koja je započela pobjedom na britanskom Masterchefu 2010., Dhruva Bakera prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio i u svoj londonski restoran Jolly Gardeners te nedugo objavljenoj kuharici Spice u kojoj Dhruv predstavlja i svoju- kartu okusa.

Upravo su začini, naime, bili najzaslužniji za Dhruovu pobjedu na britanskom MasterChefu čije je finale putem malih ekrana pratilo sedam milijuna otočana, a jedan od najvećih svjetskih kulinarskih autoriteta, John Torode, našeg je Dhruva opisao kao izuzetnog kuhara s anđeoskim nepcem (Extraordinary cook with a palate of an angel).