ZADAR - Danas je u Biogradu otvoren International Fishing Expo - Međunarodni sajam ribarskih strojeva i opreme te promocije riblje hrane. Sajam je otvoren   na biogradskoj rivi, u dijelu  ribarske luke. 

Organizator je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Lostura (Flag) u ribarskoj luci. Na prvom međunarodnom sajmu do nedjelje se može razgelat ribarske opreme, strojeva kao i riblja hrana. 

- Na sajmu će svoje proizvode izložiti 40-tak izlagača iz Italije, Slovenije i Hrvatske, najavio je Ivan Čupić, voditelj Losture.

U subotu će sudionike i posjetitelje sajma do ponoći zabavljati Marijan Ban i Diktatori.
Šator na glavnom gatu dug je 60 metara.

Biograd je preko LAG-a za organizaciju ribarskog sajma dobio financijsku potporu od 250.000 kuna od Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo 2014. - 2020. Uprave za ribarstvo, Zadarske županije, Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, LAG LAURA, Turistička zajednica Biograd na Moru te udruga Koordinacija Koćara Hrvatske.
Grad Biograd na Moru, osim što ustupa prostor biogradske rive, ribarske luke i novoobnovljenog Gata, ova međunarodna manifestacija će koštati nula kuna, a domaćin sajma je Tvornica mreža i ambalaže Biograd na Moru.