ZADAR- Noć punog miseca u 15. godini održavanja uvrštena je u TOP pet manifestacija ovog ljeta, a Hrvatska turistička zajednica (HTZ)osim financijske pomoć radi i na promociji tog najpoznatijeg zadarskog događanja.
Trodnevnu manifestaciju danas je predstavio u ime udruge Propela Neven Stojaković i Dragan Brzoja, predsjednik Udruga zvuci zavičaja. Iako će "luna" biti puna 20. srpnja, Noć punog miseca počet će 21. srpnja i trajat će do subote, 23. srpnja na zadarskoj rivi, gdje će biti 80 izlagača. - U ovih 15 godina bilo je uspona i padova, ali broj posjetitelja govori da ta manifestacija i dalje zahtjeva pažnju, istaknuo je Stojaković. Teško je naći sponzora jer bi onda on bio taj koji bi diktirao smjer manifestacija koji bi se kosio s tradicijom, ali ne bi se ljutili da nam pomognu Cromaris ili Podravka, dodao je Neven Stojaković. Noć punog miseca se i mijenjala, ali je ideja ostala ista, a težnja da to dobije svoj puni oblik modernog i starog, vodilja je organizatorima i za iduća ljeta.
Od lani je s Propelom u organizaciji je Udruga zvuci zavičaja, koja će ove godine dati pečat s programom tradicije Zadra i njegovih građana, kroz nastup KUD-a iz Dikla te udruge Zadarski tanac. Prvu večer će se održati međunarodno natjecanja svirača usne harmonike, na kojem će biti 17 sudionika, najavio je Brzoja koji je i sam svira nekoliko tradicionalnih instrumenata. Iako je rođeni Zadranin, podrijetlom iz Nadina, Brzoja je veliki zagovornik tradicijske kulture, koja po njegovim iskustvu može biti i važna za gospodarstvo ako je u dodiru s poduzetništvom. Treću večer na pozornici će pjevati  zadarske klape.
Uz rivu će se prodavati domaća hrana, od janjetina preko ribe do sopranika koji je postao gastro - hit. - Mljevenog mesa neće biti ni u jednom obliku, istaknuo je Stojaković.

Noć punog miseca, kao sajam gastronomije, običaja i zabave, bit će otvoren svake večeri do 23 sata, dok će ugostitelji imati produženo radno vrijeme do 3 sata ujutro.