Pripreme za VI. Međunarodnu manifestaciju «Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji», koja će se održati 10. prosinca 2016. godine, hotel Olympia u Vodicama, u punom su jeku.

-Uzorci već pristižu. Ove godine očekujemo više od 220 hrvatskih i inozemnih uzoraka maslinovog ulja u natjecateljskom dijelu manifestacije, edukacijski dio pokrit će s novim temama vrhunski stručnjaci, a očekujemo i veliki odaziv tvrtki u izložbenom dijelu Manifestacije, kaže Damir Buntić, tajnik Udruge dalmatinskih uljara koja je organizator ove smotre mladih maslinovih ulja u Vodicama. Buntić ističe da manifestacija ima međunarodni karakter.

Podsjetimo, prošle godine u natjecateljskom dijelu je ocijenjeno 220 ulja iz Hrvatske i inozemstva.

Sedam eminentnih stručnjaka je imalo izlaganje u edukacijskom dijelu, a u izložbenom dijelu je bilo nazočno 33 tvrtke. Na svečanoj večeri i dodjeli nagrada i zahvalnica bilo je prisutno više od 250 osoba. Tijekom trajanja Manifestacije kroz istu je u različitim aktivnostima prošlo preko 1000 osoba, ističe Buntić.
Maslinari i uljari s područja Zadarske županije i dosad su se u velikom broju odazivali na Dane mladog maslinovog ulja Dalmacije, a osvojili su i dvije šampionske titule - OPG Jelena Erak i OPG Borislav Pedić, oboje za višesortno ulje.

Ciljevi Udruge dalmatinskih uljara

Udruga dalmatinskih uljara registrirana je 2008. godine, trenutno broji 58 članica/uljara od Dubrovnika do Luna. Glavni cilj rada Udruge je povećanje kvalitete i kvantitete proizvodnje maslina i maslinovog ulja i aktivno sudjelovanje u kreiranju zakonodavstva vezanog za sektor maslinarstva kao i svaka pomoć članicama Udruge i maslinarskoj zajednici RH. Udruga je organizator manifestacije od 2011. godine.

Prijave za sudjelovanje

Potrebna količina za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu je 1/2 litre maslinovog ulja. Ocjenjivat će se kemijski parametri i organoleptika. Cijena kotizacije po uzorku iznosi 300,00 kuna. U cijeni kotizacije je: kemijska i organoleptička analiza, fonda nagrada i svečana večera za jednu osobu na svečanoj završnoj večeri dodjele priznanja i nagrada na Manifestaciji u Vodicama 10. prosinca 2016.

Zbog ograničenog broja uzoraka, prijave se primaju do 25. studenog 2016. s tim da organizator može skratiti rok prijava ukoliko se ranije zaprimi maksimalni broj uzoraka.
Za sve informacije zvati na telefon Udruge dalmatinskih uljara 091/3689 220 ili kontaktirati na mail: [email protected]