Palčići su prijevremeno rođena djeca. I ove su godine sa svojim roditeljima obilježili Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju i tom prilikom prikupili značajna novčana sredstva za novi inkubator.

Nakon druženja na Narodnom trgu zadarski Palčići okupili su se u Nigdjezemska igraonici.
Tamo su ih srdačno dočekale njihove domaćice kojima se i ovom prilikom Palčići od srca zahvaljuju na ustupljenom prostoru kojeg su ispunile zabavom i prigodnim sadržajima.

Uz domaće kolače mama zadarskih palčića druženje je nastavljeno kroz priču i razmjenu iskustava, a palčićima su uručeni pokloni Sveučilišta u Zadru, prigodne slikovnice i baloni.

Da bi susret ostao zauvijek u sjećanju zadarskih palčića pobrinuo se foto studio Suzy New Life, kojima se roditelji i djeca od srca zahvaljuju na nesebičnoj pomoći.

- Zahvaljujemo se i svim građanima na donacijama. U samo dva sata druženja na Narodnom trgu uspjeli smo dati naš zadarski doprinos akciji Palčić gore i s prikupljenih 4000 kuna pomoći u kupnji inkubatora koji život znači malim junacima. Hvala Gradu Zadru i Tržnici Zadar koji su pomogli pri organizaciji postavljanja promo štanda. Hvala Sveučilištu u Zadru o Odjelu psihologije koji se već treću godinu zaredom priključuju organizaciji Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju. Hvala studenticama psihologije Sveučilišta u Zadru koje su volontirale i prikupljale donacije na promo štandu i Meta balonima Zadar koji su nam pomogli obilježiti dana ljubičastom bojom. Do nekog drugog druženja Palčić gore za život, poručili su roditelji zadarskih Palčića.