Bevanda, jedan od najpopularnijih restorana na Jadranu, u 2016. godini je proglašen najboljim hrvatskim restoranom, a godina je zaključena angažmanom jednoga od najpriznatijih hrvatskih chefova.
Damir Tomljanović na čelu kuhinje Bevande zamjenio je Andrea Barbierija, a timu se pridružio nakon što je posljednjih desetak godina bio na čelu zadarskog restorana Foša. U srijedu 14. prosinca Tomljanović je predstavio svoj autorski meni i koncept koji je osmislio za Bevandu, objavio je Turizam info.
– Novi koncept Bevande biti će baziran na sezonskim namirnicama, s tkz, “zero kilometer” filozofijom, odnosno svježim namirnicama koje dolaze iz okruženja, s Kvarnera. Adut je jednostavnost kuhinje i dobrim dijelom povratak na ona stara, pomalo zaboravljena jela, u kojima je dominantna sama namirnica, njezin okus, rekao je prilikom predstavljanja novog menija Damir Tomljanović.
On je u Ribljem restoranu Foša bio zaštitni znak od samog početka otvaranja tog najpoznatijeg ugostiteljskog objekta u Zadru nakon preuređenja. Kod Tomljenovića u kuhinji Foše su se održavale i prezentacije tijekom Tuna&Sushi festivala. Poznati kuhar, kako je najavio, prelaskom u Bevandu neće prekinuti veze s Ribljim.