U petak 10. ožujka u 15 sati otvara se Križni put u Posedarju o kojem s,o nedavno napravili zanimljivu reportažu popraćenu fotografijama i video zapisima.  Okupljanje je zakazamo za 14 sati kod mjesnog groblja.

Voditelj i pokretač cijelog projekta je  priznati kipar i umjetnik Vinko Kajmak koji je veliku podršku imao u udruzi zaa očuvanje kulturne i prirodne baštine "Čelinka-Posedarje".

Križni put se sastoji od 14 postaja, kamenih gromada na kojima su isklesani biblijski motivi križnoga puta te Isusova grobnica. Svaka postaja je cca 2-2.5 metra i težine 5 do 10 tona. Na stražnjem umanjenom dijelu postaje prikazan je život posedarskih težaka kroz povijest. Dužina križnoga puta iznosi 2.5km i vodi u sami vrh brda "Brisnica" povrh Posedarja sa kojeg se pruža pogled na cijelo Posedarje i okolna mjesta.

Da se radi o iznimnom i jedinstvenom spomeniku potvrđuje i činjenica da su u više navrata dolazili najbolji ukrajinski akademski kipari kao i kipari iz Slovenije i Hrvatske raditi na tom projektu.

Cjelokupan projekt financiran je donacijama mještana, lokalne samouprave i svećenika don Stipe Mustapić. Blagoslov i pobožnost križnoga puta predvoditi će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić uz sudjelovanje brojnih svećenika Zadarske nadbiskupije, crkvenog zbora župe Gospe od Ružarija Posedarje, čitača te vjernika župe i gostiju. Svojim nastupom događaj će uveličati pjevačica Marija Husar.