ZADAR -Glasnogovornica Zadarske Županije Vlatka Vučić Marsović uputila je medijima demanti jučerašnjih navoda Ivice Arbanasa, predsjednika zadarske HVIDRE koji se požalio u otvorenom pismu kako ih Županija ignorira pa nisu pozvani niti na svečanu skupštinu.

Prenosimo njezin dopis:

Poštovani gospodine Arbanas,

vezano uz Vaše otvoreno pismo kojeg ste jučer putem nekoliko medija uputili županu Zadarske županije Stipi Zriliću, u nastavku ispravljam Vaše netočne informacije:

1. Prema podacima iz protokolarne liste i evidencije otpremljene pošte, a vezano uz pozivnicu na svečanu sjednicu Županijske skupštine koja se održala 20.04.2017. godine razvidno je da je pozivnica poslana na vrijeme na adresu „Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zadar, Ivica Arbanas, predsjednik Udruge, Benka Benkovića 3, 23000 Zadar.

2. Vezano uz navode da vaša Udruga nije korisnik proračuna Zadarske županije, provjerom u nadležnom odjelu utvrđeno je da je iz proračuna Zadarske županije Udruzi hrvatski vojnih invalida Domovinskog rata Zadar za 2014., 2015. i 2016. godinu ukupno isplaćeno 38.000,00 kuna, a u 2017. udruzi je odobreno 15.000 kuna.