ZADAR- U prvom izbornom krugu za načelnike općina u Zadarskoj županiji najveći broj glasova dobili su HDZ-ovi „oldtimeri" i uz to saborski zastupnici Martin Baričević u Jasenicama i Davor Lončar u Poličniku.

Oni su dobili nešto više od 76 posto glasova. Rekorder po broju glasova je najmlađi HDZ-ov načelnik Krešimir Ćosić sa 77.99 posto, ali on je bio jedini kandidat za načelničko mjesto u općini Pašman. Kao i nezavisni Marin Boško stari, novi načelnik Kukljice koji je osvojio 74.69 posto glasova.
Među najdugovječnijim načelnicima je i  Milivoj Kurtov u Pakoštanima ali on  je dobio konkurenciju te ide u drugi krug sa Zoranom Maksanom iz HSP AS. Za razliku od Jose Klapana načelnika Novigrada, Ivice Šarića u Zemuniku Donjem, Krste Ramića u Starigradu, te s nešto manje glasova Željka Baradića u Stankovcima, Ante Martinca u Sukošanu, Ivice Musića u Lišanima Ostrovičkim, Gašpara Begonje u Privlaci, Jure Brižića u Preku...
Poseban slučaj je Polača gdje su igri dvojica Prtenjača. Vodeći i nezavisni Tomislav imao je točno 50 posto glasova u odnosu na Viktora koji je ostao bez pobjede. U Vrsima HDZ-ovki Sandri Vukić prijeti 26- godišnji Luka Perinić. On je kao nezavisni dobio 44.42 glasova, a dugogodišnja načelnica, koja je u Vrsima svojedobno osvojila vlast također kao mlada i nezavisna. dobila je 43. 60 posto.
U ostalim i to otočnim općinama gdje HDZ nije imao vlast, bit će drugi krug: u Salima, Tkonu te Kolanu. U Gradu Pagu za drugi krug vodi Ante Fabijanić, kandidat MODESA i Reformista. Samo je načelnik Vira Kristijan Kapović prošao iz prve.

U Galovcu je dosadašnji načelnik, Marin Šare kao kandidat HDZ-a i HNS-a - jedinstvene kolacije na zadarskom području, dobio je 45.80 glasova, a s njim u drugi krug ide bivši načelnik Slavko Šare (Reformisti) s 29.13 posto glasova. U Škabrnji će također biti drugi krug: HDZ-ov Nediljko Bubnjar 49.71 a nezavisni Ivan Škara 38.96 posto glasova. U ta dva mjesta brojanje glasova trajalo je sve do pomoći. Iz Županijskog povjerenstva kažu da je razlog tome u Galovcu bio jer su se brojali nekoliko puta zboga što su kandidati bili izjednačeni. Na izbore je  u Galovcu izašlo 738 glasača i ubacili su 25 nevažećih listića. U Škabrnji je pravo glasa iskoristilo 1 024 glasača s 20 nevažećih listića.  Objavljeni rezultati ne upućuju na takvo opravdanje, a do ponoći na stranici DIP-a te dvije općine nisu objavile rezultate!