Toplotni udar koji je zahvatio cijelu Hrvatsku, uključujući i Zadar, ne jenjava. Visoko temperature koje se kreću oko 40 °C.

Preporuka je medicinskih službi da se bez prijeke potrebe ne izlazi iz kuće, da se izbjegava izlaganje suncu posebice između 10 i 16 sati te da se pije puno tekućine.

Nije lako doći do osvježenja niti u moru koje se grije između 26 i 28 °C, a uz sve to veliki postotak vlage u zraku dodatno otežava borbu s velikim vrućinama.

Sve ovo nagnalo je zagrebački DORH da donese odluku kako do daljnjega neće primati stranke koje su zamoljene da im se obrate pismenim putem u slučaju potrebe.

S druge strane po najvećim žegama gdje su temperature na suncu iznad vrućeg asfalta bliže brojki od 50 °C radnici na gradilištima diljem Hrvatske rade punom parom.

Tako je i u Zadru. Fotografija koju objavljujemo nastala je u četvrtak oko 14 sati na gradilištu novog stambenog bloka na Putu Murvice, na mjestu negdašnje Tvornice kruha.

Treba li Zakon zaštiti ove ljude? Pita li se itko kako je pripadnicima Jedinice prometne mladeži "po zvizdanu" regulirati promet i slušati komentare nervoznih i nepristojnih vozača iz rashlađenim automobila?

Kako je vatrogascima, policajcima, liječnicima i ostalom medicinskom osoblju? Treba li cijela Hrvatska stati na nekoliko dana kao što su stali zagrebački DORH-ovci?

Vruće vam je? Priključite se na desetak minuta, ne više, ovim radnicima s fotografije i gledajte ih kako rade. Ne trebate prstom maknuti. Nakon toga priznajte je li vas barem malo sram? Naravno da nije! E u tome je problem!