Izvanredna uprava Agrokora objavila je poziv zainteresiranim kupcima da u utorak u Tankerkomercovoj marini razgledaju jahtu Riva 85 Opera imena „Jana", proizvedenu 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara.

- Tražena cijena je 1,4 milijuna eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje, podložan uvjetima iz i u vezi postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude, a prijedlog kupoprodajnog ugovora bit će pripremljen od strane prodavatelja, stoji na stranicama Agrokora.

Jahta Riva 85 Opera je u trenutku otvaranja procesa izvanredne uprave bila na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji, a od sinoć se nalazi u marini u Zadru. Što se pregleda tiče, svi zainteresirani kupci će morati potpisati standardni Ugovor o pregledu broda te će za potrebe pregleda odnosno probne vožnje biti potrebno uplatiti i određenu naknadu, sukladno vrijednosti motorne jahte, što je kod prodaja pokretnina ovakve vrijednosti uobičajeno. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uvjeta, biti moguć već od ovog utorka, 8. kolovoza.

Slična procedura vrijedit će i kod prodaje helikoptera BELL 427 VFR, gdje je proces odabira agenta za koordinaciju prodaje pred finalizacijom.