Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba u dobi od 25 do 49 godina koje se sumnjiči za više kaznenih djela i prekršaja.

Jedno od njih je i prostitucija. Trojicu muškaraca sa zadarskog područja, 25-godišnjaka, 26-godišnjaka, 34-godišnjaka, te 29-godišnju srpsku državljanku se tako sumnjiči da su u proteklih nekoliko mjeseci na području Zadra i ostalog dijela Hrvatske organizirali pružanje seksualnih usluga od strane tri strane i dvije hrvatske državljanke. Među njima je bila i sama 29-godišnjakinja. 

Tijekom istraživanja kod 25-godišnjaka je pronađen nelegalni pištolj, a za prodaju oružja osumnjičena su dvojica 49-godišnjaka. Jednog od njih se sumnjiči i da je na ime nepostojećeg duga, uz prijetnju, od 40-godišnjaka pokušao iznuditi nekoliko tisuća kuna. 40-godišnjak nije bio korisnik seksualnih usluga, već je riječ o odvojenom slučaju izbude do čijeg je otkrića došlo tijekom ospežne istrage PU zadarske. 

Državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave zbog prostitucije, neovlaštenog posjedovanja oružja i iznude u pokušaju, a protiv pet ženskih osoba biti će podneseni optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu zbog odavanja prostituciji te protiv 25-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.