Nesvakidašnji medijski obračun vodi se ovih dana na relaciji Emil Ćurko (grad Nin) - Marija Dejanović (TZ Grada Nina). Naizgled skladan višegodišnji "brak" pukao je kada je iz Grada Nina medijima odaslan dopis kako su uočeni "problemi s manifestacijama koje organizira Turistička zajednica grada Nina", jer sun kroz godinu organizirane svega četiri - Šokolijada, Festival sunca i svjetlosti u sv. Križu, Festival pijeska i Romantična noć.

- Ova događanja nažalost zbog neinovativnosti iz godine u godinu bilježe stagnaciju i nezainteresiranost u broju posjetitelja, dok istovremeno Turistički ured za troškove njihova održavanja konstantno povećava broj zaposlenih i angažiranih djelatnika. Kako bi ponudili kvalitetniji sadržaj našim gostima i od strane Turističke zajednice Grada Nina, koja nažalost do sada nije kvalitetno i sadržajno pratila ponudu Grada, bit će potrebno uložiti dodatni trud kako bi navedene manifestacije počele bilježiti bolju zainteresiranost i veći broj posjetitelja, priopćeno je iz Nina.

Nema sumnje da je ovakav dopis uvod u smjenu Marije Dejanović, koja je jučer, također putem medija, odlučila odgovoriti gradonačelniku. Ona tvrdi kako Plan i program rada zajedno sastavljaju ona i predsjednik TZ (čitaj: Ćurko), kako je početkom svibnja program prezentiran svim gradskim tvrtkama i uključenim pojedincima, te je zajedničkim radom sastavljen kalendar događanja za sezonu.

- Uvijek sam otvorena za argumentiranu kritiku i konstruktivnu raspravu, no kritika preko medija nije primjerena. Mediji nikako nisu mjesto za rasvjetljavanje uloga i odnosa unutar jedne destinacije i eventualnih nezadovoljstava, budući da je normalno da se u poslu pojave i teškoće i nezadovoljstva, već za to postoje tijela upravljanja. Najznačajnija uloga turističke zajednice je promidžba, a kvalitetna i sustavna promidžba se provodi već četvrt stoljeća, što u najvećoj mjeri privlači turiste u destinaciju, a za to imamo i relevantne brojke o turističkim dolascima i noćenjima. Slažem se da razvoj manifestacija treba pratiti vrtoglavi rast turizma i točno je da se mora više ulagati u infrastrukturu, ali proračun turističke zajednice je ograničen, te bi Grad Nin trebao izdvajati više sredstava u postojeće i nove manifestacije, razvoj turističke i druge infrastrukture, napisala je Dejanović.