Prekršajni sud u Zadru kaznio je dvojicu Zadrana koji su u dvorištu stambne zgrade napali 28-godišnjeg mladića koji je prethodno nogom u stražnjicu udario sina jednog od optuženika. R. M. je napao 28-godišnjaka vičući: „Udavit ću te, majke mi, još mi jednom dijete pipni", a i G. M., koji je došao nakon nekoliko minuta, zatvorenom šakom udario ga je nekoliko puta u predjelu glave, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 577,50 kn.

R. M. je naveo kako mu je 22. travnja 2017. oko 19 sati ispred zgrade prišao sin star 6 godina te mu rekao: „J. me je nogom udario u guzicu i uzeo mi loptu". Izišao je iz auta, zatekao ga kako sjedi s puno djece i uhvatio ga za vrat te rekao da će ga udaviti i da mu ne dira dijete. Napadnuti se branio od njega, nakon čega je pozvao svog drugog, starijeg sina, koji je mladića počeo šaketati.

- Izišao je iz zatvora nedugo prije nego što se ovo dogodilo te od tada stalno sjedi u dvorištu i bude s djecom iz zgrade koja se tu igraju i događa se češće da djeci oduzme loptu. Što on sa 28 godina ima raditi s našom djecom?, pitao se jedan od optuženika, ističući da zna da ovako nije smio reagirati, međutim zabrinut je za svoju djecu jer zna da je mladić i do sada kažnjavan i to zbog nasilja u obitelji, a bio je u zatvoru zbog pedofilije tri mjeseca. Zvao je policiju u više navrata, ali su ga oni samo upozorili.

Drugooptuženi je također priznao incident, ali i istaknuo kako ga ovo brine i ljuti, pogotovo kad se dira u njegovu braću i sestre." J. svakodnevno zadirkuje djecu na svakakve načine i ometa ih u igri, a zna i grubo reagirati. Bilo je takvih situacija pet-šest puta prije ovog događaja i svaki put smo ga lijepo upozoravali, međutim on to ne doživljava", istaknuo je G. M.

Protiv napadnutog mladića, koji je zadirkivao i ometao djecu, optužba je odbačena, jer su napadači i sami priznali kako ih je on samo stisnuo na koji način ih je onemogućio u daljnjem napadu. Sud mu je ipak preporučio da korigira svoje ponašanje u odnosu na djecu u dvorištu zgrade jer to može biti izvor budućih prekršaja.