Na dječjem igralištu kod Šilje na Bulevaru danas se zbio neugodan događaj kojeg je jedan Zadranin opisao na Facebooku, želeći upozoriti sugrađane na moguću opasnost.

- Danas smo bili s djecom na igralištu u kvartu. Bilo je više djece od susjeda, a od roditelja sami prijatelj i ja s našom djecom. U jednom trenutku je na ulazu u kvart parkirao crni zatamnjeni kombi, Mercedes Viano mađarskih tablica. Otvorio je bočna vrata i izašao je Kinez od 50-ak godina. Stao je sa strane i smješkajući se snimao djecu mobitelom. To je trajalo oko minute. Prišao je malome od susjeda od četiri godine i "kao" pomagao mu oko bicikla. Za to vrijeme u kombiju je sjedio vozač s upaljenim motorom i otvorenim bočnim vratima, a nazad je sjedilo još 5-6 odraslih osoba. Prijatelj i ja smo dotrčali do tog Kineza i na moja pitanja zašto su tu i zašto snima djecu, pravio se da me ne razumije... Nastala je pomutnja, a u to su došli susjedi iz kafića i počeli postavljati pitanja. Kineza sam natjerao da briše slike iz mobitela, je li to učinio ili nije ne znam, jer sam morao paziti na djecu. Uglavnom, skupio se u kombi i otišao, opisao je Zadranin.

- Svi mi svjedoci toga smatramo da nije bilo "ništa bezazleno", nazvali smo policiju i obavjestili ih! Ovim putem bih sve vas roditelje obavjestio o neugodnom iskustvu koje smo imali s apelom da pazite svaki trenutak na svoju djecu. Ovo se dogodilo na igralištu koje je uvučeno u kvartu, a ne na javnoj otvorenoj površini. Kvart di roditelji s pravom puste djecu da se igraju bezbrižno jer se nikad ništa loše nije desilo i svako svakoga zna. Molim širite dalje jer se ovo dogodilo oko podne danas, a ne bih volio da se desi nekome zlo, ako se radi o onome što mi mislimo da je!, poručio je Zadranin.

U OKC-u PU zadarske zasad su nam samo mogli potvrditi da su zaprimili više dojava koje provjeravaju.