Zadarska HVIDRA uputila je priopćenje kojim podržava izbor Petra Strmote za načelnika Policijske postaje Biograd. Oni su ga lani predložili za mjesto ministra branitelja, kada je Strmota bio voditelja Odjela za nezakonite migracije u PU Zadarskoj.

U današenjem priopćenju,  HVIDRA, kao prvo, želimo javno čestitati našem članu, gosp. Petru Strmoti na imenovanju za načelnika PP Biograd n/m.

Nakon povratka iz Kanade zbog uključivanja u obranu RH, ranjavanja na prvoj crti bojišnice, završenog studija i magisterija uz rad ( koji je financirao vlastitim sredstvima ), godina predanog rada u PU Zadarskoj ( tijekom kojih nikada nije želio pokrenuti odlazak u mirovinu na koju je odavno imao pravo  , godina volonterskog rada kako u našoj Udruzi ( gdje je dugogodišnji član Predsjedništva ) tako i u drugim humanitarnim udrugama -  ne možemo se sjetiti nikoga tko bi više zaslužio to unaprjeđenje od gosp. Strmote.
Uvjereni da će, kao i godinama do sada, pošteno i predano izvršavati svoje dužnosti želimo mu puno sreće u daljnjem radu!
Kao drugo, želimo zahvaliti Ravnateljstvu policije te PU Zadarskoj koji su napokon prepoznali višegodišnji trud i rad gospodina Strmote te ga unaprijedili, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Ivica Arbanas, predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar