Suradnjom kriminalističke policije Policijske uprave zadarske i Ravnateljstva policije te Specijalne jedinice policije iz Splita s talijanskom policijom, jučer u središtu Zadra, utvrđena je lokacija na kojoj se nalazio 35-godišnji talijanski državljanin za kojim je raspisan europski uhidbeni nalog talijanskih pravosudnih tijela zbog počinjenog teškog kaznenog djela na području Italije.

U 13 sati službenici kriminalističke i specijalne policije ušli su u stan u Ulici Mihovila Pavlinovića i u njemu zatekli traženog muškarca. On je uhićen, a kod njega su pronađene dvije krivotvorene osobne iskaznice Republike Italije, manja količina hašiša i marihuane, više mobitela te zlatni nakit i skupocjeni satovi.

Kako doznajemo, uhićeni je Paolo Junior Messina iz grada Benevento. On je 31. listopada na talijanskom sudu osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva kojeg je počinio 2013. godine. Talijanski mediji izvijestili su kako je nakon izricanja kazne pobjegao u Hrvatsku. Smjestio se u samom centru Zadra, svega nekoliko metara dalje od policijske postaje.

Ubrzo je otkriven i priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a pronađeni predmeti su mu privremeno oduzeti. Protiv njega Državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave te optužni prijedlozi zbog posjedovanja droge, a u tijeku je postupak u vezi realizacije europskog uhidbenog naloga.