Forum mladih SDP-a Zadar sudjelovao na Regionalnoj političkoj akademiji u Podgorici.

Članica Helena Mikulandra i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar Andrija Jurčević sudjelovali su proteklog vikenda u prvom dijelu Regionalne političke akademije, u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) i Zaklade za europske progresivne studije (FEPS) održanog u Podgorici.
Ponosni smo što je ovo dvoje naših članova zastupalo Hrvatsku između 8 zemalja sudionica. U prvom dijelu praktično su se učili o postupku kreiranja i razvoja programskih javnih politika, učešću civilnog sektora u razvoju programskih politika, te prezentiranju i pisanju istih.
Programska politika predstavlja reakciju na konkretne, realne svjetske potrebe ili probleme društva ili grupa u društvu, teži postizanju konkretnih do detalja definiranih rješenja kako bi se riješio određeni problem. Sudionici su dobili mentora te će kroz sljedeća tri mjeseca nastaviti raditi na razvoju jedne od programskih politika za koju misle da može doprinijeti poboljšanju života u njihovoj zajednic, izvjestio je Daniel Radeta, predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar