Posljedni četvrtak u mjesecu rezerviran je za ležerno druženje poduzetnika iz zadarske regije, koji se okupljaju u COIN Coworking prostoru tijekom Co_Biz MeetUp-a.

Ovog puta, priču su započele Maja Šepetavec i Ana Teskera, široj javnosti poznate kao osnivačice prve zadružne pivovare u Hrvatskoj, zanimljivog naziva "Brlog". Premda je put od kuhanja prvog piva na balkonu podstanarskog stana do uspješne crowdfunding kampanje, mnogima poznat, ove simpatične poduzetnice, podijelile su s nama i neke od zanimljivih detalja njihove priče i planova za budućnost.

Odnedavno sudjeluju u akceleratorskom programu "Pokreni nešto svoje" koji potiče društveno poduzetništvo, kroz financijsku i mentorsku potporu.

Put nije bilo lagan, bilo je izazova i situacija koje su Maja i Ana naučile riješavati u hodu, a kao najveći motiv i poticaj ističu stvarnu i jaku želju za ostvarenjem onoga što su zamislile godinama prije. Nije bilo teško isprobavati nebrojene recepture kako bi konačno došli do pravih omjera sastojaka za "Plavušu", pivo koje svoj put od balkona do velikih trgovačkih marketa i poznatih ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj nije pronašla slučajno, već upornim i predanim radom zadrugara.

Co-biz MeetUp događanje za cilj ima upravo približiti žive priče, stvarnih ljudi koji do poduzetničkog uspjeha dolaze kroz različite poslovne modele i djelatnosti. Premda često različiti, svima su zajednički predan rad i snažna motivacija unatoč izazovima s kojima se susreću. Sudionici ovaj događaj pozdravljaju, smatrajući ga idealnom prilikom za razmjenu iskustava, mišljenja, umrežavanje pa čak i suradnju.