Ovaj tjedan predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Zadar sastat će sa županijskim vodstvom kako bi osnovali povjerenstvo koje će dogovoriti uvjete i raspisati natječaj za prodaju zgrade na Kolovarama. 

Županija je, naime, osnivač zdravstvene ustanove koja je među prvima na redu za preseljenje u Polikliniku koja bi, prema najavi ravnatelja Opće bolnice dr. Željka Čuline, trebala otvoriti svoja vrata pacijentima kroz mjesec dana.

- Spremamo se za preseljenje. Trenutno o trošku Zavoda ugrađujemo trofaznu struju te digestore, uređaje bez kojih laboratorij ne može raditi, rekao nam je ravnatelj Zavoda dr. Zoran Škrgatić koji se nada kako će ubrzo sve biti spremno za selidbu nakon koje slijedi prodaja zgrade u kojoj trenutno posluju. 

- Za sada još nismo zaprimili pisma namjera za kupnju, no bilo je više usmenih upita, njih tri, otkrio nam je psihijatar koji je i predsjednik Upravnog vijeća zadarske bolnice.

Prema procjeni iz prosinca 2012. godine cijena za zgradu i dvorište, površine 9123 m2, te još dvije parcele, ukupne površine 177 m2, iznosi 26,5 milijuna kuna. Povjerenstvo će odlučiti je li potrebna nova procjena vrijednosti nekretnine na atraktivnoj lokaciji uz more. Prema Prostornom planu Grada Zadra namjena te zgrade je hotel.