ZADAR- Direktor Nasada, Lenko Ugrinić najavio je sadnju 400 novih stabala što je u skladu s programom te gradske tvrtke za ovu godinu.   

Iz Nasada su nam poslali i konkretan plan sadnju novih drvoreda i pojedinačnih stabala u užem i širem području Grada Zadra:

Zrinsko- Frankopanska - sadnja novog drvoreda murvi , žmirići - pinije, judići, čempresi, Punta Bajlo - crnike borovi i tamarisi, Uvala Bregdetti - dopuna drvoreda tamarisi, Gaženička cesta novi drvored pinija, Ulica Bleiburških žrtava - novi drvored kostela, Petrčane - sadnja pinija na novom parkiralištu, tamarisi nova dionica uređenja obale, Bili Brig - melije, lagerstremije, judići, Pozdrav suncu - lovori i pitospori, Perivoj Vrulje - ukrasne trešnje, judići, Petrići - bagremi, kelreuterije, pinije, lipe, Voštarnica - bagremi, crnike, kostele, Poluotok - crnike, gledičije, ukrasne trešnje, pinije, murve, judići, Bulevar - lovori, ginka, čempresi, judići, crnike , kostele. U otočnim i ostalim mjesnim odborima zasadit će se crnike, lipe, murve...

Najveći drvodred od 50 stabala bit će uz Bulevar: na potezu od Ulice Vlatka Mačeka do Ulice Bleirburških žrtava. Tamo planiramo posaditi 50 stabala lipa, judića, crnika, kostela, lovora. U planu je i hortikulturno uređenje sjevernog dijela Ulice Ante Starčević novim i drugačijim vrstama, naveo je direktor Nasada.

Veliko zadarsko zelenilo obećao je pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela na sjednici Gradskog vijeća kada se donosio plan ozelenjavanja javnih površina. Prema informaciji koju smo dobili od pročelnika Dujela, program je to od 130 tisuća kuna, što uključuje sadnice zemlju, sadnju, kolce, iskop i zalijevanje.

Pročelnik nam je prenio informaciju s terena gdje su posađeni novi drvoredi s već gotovo formiranim stablima ili su obnovljeni postojeći. - U tijeku je izmjena s novim stablima drvoreda na tri lokacije u Ulici Zrinsko Frankopanskoj na Relji. U Ulici Bleiburških žrtava i dijelu Ulice Borka Šarlije posađen je novi drvored od 30-ak stabala kostela. I Gaženička cesta je dobila novi drvored pinija, maslina. čempresa te su posađeni i novi grmovi. U MO Petrčane posađeno je 9 novih pinija, a na parkiralištu i tri alepska bora (zbog hlada, opa), napisao nam je pročelnik Dujela.