Zbog šest kaznenih djela Općinski sud u Zadru osudio je 32-godišnjaka iz Kukljice na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. 

Po zanimanju mesar zvan Kesa, osuđivan ranije u više navrata, proglašen je krivim za niz provala i krađa. U vremenskom periodu od 28. studenog 2011. do 31. ožujka 2012. godine na otoku Ugljanu nasilno je, razbijajući prozore i vrata, ulazio u kuće, trgovine i jedrilice te krao različite predmete - od plinskih boca preko novčanika do alkohola i cigareta. Utvrđeno je da je za krađu "posuđivao" i tuđa vozila, odnosno dva mopeda. Kad je saznao da vlasnica jednog od njih nudi 200 eura onome tko pronađe njezin moped, javio se kao "pošteni nalaznik" i preuzeo novčanu nagradu. Za sobom je ostavio materijalnu štetu veću od 40 tisuća kuna. 

Sud je kao olakotne cijenio osobne i imovinske prilike optuženika, priznanje učina svih kaznenih djela te iskazano iskreno žaljenje i kajanje zbog istih. Kao otegotne okolnosti uzeo je dosadašnju osuđivanost pa je optuženiku za navedena kaznena djela izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine smatrajući je u cijelosti primjerenom osobi, njegovoj krivnji i težini kaznenog djela.