Prošlo je više od dva mjeseca od kada je u Lučkoj upravi Zadar odabran koncesionara za putnički terminal u Gaženici, a  ravnatelj LUZ-a još nije potpisao koncesijski ugovor. Prema posljednjoj izjavi još uvijek se pregovora s odabranim koncesionarima iz Turske. Iz tvrtke Zadar International Port Operations, koju je osnovala turska kompanija Global Ports Holding, uvjeravaju kako je to praktički samo pitanje dana.

- Kao tvrtka koja je izabrana na nedavnom natječaju za koncesiju za novi putnički terminal Luke Gaženica, Zadar International Port Operations očekuje vrlo skori potpis Ugovora o koncesiji. Odmah nakon toga ćemo preuzeti upravljanje putničkim terminalom, uoči početka sezone krstarenja, izjavio je za Radio Zadar Barbaros Ozakan, predstavnik tvrtke.

Dodaje kako su u ZIPO-u izuzetno sretni i ponosni što će i Zadar uskoro postati važan dio portfelja tvrtke Global Ports Holding i tako stati uz bok lukama poput Valette, Lisabona, Barcelone, te najnovije luke u njihovu portfelju - Havane. Uvjereni smo kako će naše stručno znanje i kompetencije te dugogodišnje iskustvo u upravljanju lukama snažno pridonijeti rastu i razvoju luke Gaženica, stoji u odgovoru budućega koncesionara.