Koliko će Grad Zadar koštati polufinale Davis Cupa, pitanje je koje su na Gradskom vijeću danas otvorili oporbeni vijećnici, Darko Vrdoljak (SDP), Danijela Vukoša (SDP) te Antonio Baus (Akcija mladih), pritom ne dovodeći u pitanje značaj i promociju koju će susret Hrvatske i SAD-a donijeti Zadru kao odabranom domaćinu.

Naime, i dalje se ne zna kolika je vrijednost montažnog objekta koji će za ovu svrhu biti izgrađen na Višnjiku. Novoizabrana predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić o tome na press konferenciji u Zadru nije htjela govoriti. O obvezama Sportskog centra Višnjik u financijskoj konstrukciji događaja naknadno se očitovao direktor Denis Karlović, a danas je to učinio i gradonačelnik Branko Dukić. On je ponovio kako je to bila racionalna odluka koja će obogatiti Višnjik teniskim terenima.

- Bit će to budući kamp HTS-a koji će se proširiti na 10 terena. Gradnja je na HTS-u, Grad ne ulaže ništa, a Višnjik ima dosta sponzorskih ugovora kojima će pokriti obveze za susret. Vidjet ćemo kad prođe kolike će one biti. Uz to, Višnjik ima obvezu izgradnje 4 dodatna teniska terena čija je procijenjena vrijednost oko 300 tisuća kuna, rekao je Dukić. 

Bismo li znali za to da nismo pitali, upozorila je Vukoša, dok je Baus tražio točan iznos troškova vezanih za organizaciju, napominjući kako je dosta različitih informacija, ali i obveza poput osiguranja, smještaja, prijevoza... Nisu to mali iznosi, a bit će potrebne i usluge Čistoće, Vodovoda, istaknuo je vijećnik Akcije mladih tražeći konkretne brojke.

- Još najbolje da im ne damo vodu, dobacio je ironično zadarski gradonačelnik ističući još jednom kako će Zadar, osim terena, dobiti i veliki reklamni dobitak.

Vrijednost promocije koju je donio susret Hrvatske i Francuske, održan 2016. godine na Višnjiku, iznosila je nevjerojatnih 50 milijuna eura, istaknuo je vijećnicima na današnjoj sjednici direktor Višnjika Denis Karlović. Tada su troškovi iznosili oko milijun i pol kuna, a svi su bili pokriveni sponzorskim ugovorima. Ovogodišnji troškovi zbrojit će se nakon susreta jer je riječ o stavkama čiji se iznos još ne može točno predvidjeti, poput osiguranja za Amerikance, naglasio je direktor gradske tvrtke dodajući kako će budući teniski centar Višnjiku donositi "ozbiljne prihode".